В Харкові на самоізоляцію пішли лікарі, які контактували з хворим на СOVID-19 – ЗМІ

Середа, 1 квітня 2020, 09:55
В Харкові встановлено коло людей, які спілкувались з єдиним офіційно підтвердженим хворим на коронавірусну хворобу.
В Харкові на самоізоляцію пішли лікарі, які контактували з хворим на СOVID-19 – ЗМІ

Як повідомляє «Суспільне» з посиланням на голову ХОДА Олексія Кучера, з 17 людей 16 – лікарі.

«На сьогоднішній день підтверджено — одна молода людина, їй до 30 років, про це публічно повідомлялося, коло осіб, які з цією людиною контактували, теж встановлено. Це 17 осіб. З них 1 особа — це член родини і, дійсно, 16 лікарів. З цих 16 лікарів, які знаходяться на самоізоляції, на сьогоднішній день — жодного підтвердженого, встановленого випадку захворювання коронавірусу», - сказав Кучер.

Кучер відмовився коментувати інформацію, розповсюджену у соцмережах, про те, що хворий на коронавірус належить до родини Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

«Жодної особи — прізвище, ім'я, по-батькові, я не маю права повідомляти, тому що це персональні дані», — сказав голова ОДА.

На питання, якщо це дійсно член родини Кернеса, чи контактував він з мером та чи буде міський голова самоізольований, Кучер відповів: «Запитайте у міського голови».

Нагадаємо, станом на ранок 31 березня в Харківській області виявили чотири нові підозри на COVID-19

Нагадаємо також, що у зв’язку з карантином Мінсоцполітики розширює програми соціального захисту населення. Зокрема, це стосується збільшення соціальних виплат та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Також для посилення соціального захисту українцям, які у період карантину втратили роботу, надається можливість скористатися програмою субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у спрощеному порядку.

comments powered by HyperComments