Харківська область отримала 20 тисяч експрес-тестів на COVID-19

Понеділок, 6 квітня 2020, 17:11
Партію тестів передали обласній клінічній інфекційній лікарні. Надалі їх розподілять і до інших опорних медустанов регіону, які готуються приймати пацієнтів з коронавірусом.
Харківська область отримала 20 тисяч експрес-тестів на COVID-19

Тести для регіону придбали ФК «Шахтар» і фонд Ріната Ахметова. Також найближчим часом планується передача Харківській області 10 апаратів ШВЛ.

«Я хочу висловити свою вдячність фонду Ріната Ахметова, всім небайдужим футболістам. Для Харкова та Харківської області це дуже й дуже важливо, - сказав голова ХОДА Олексій Кучер. - Ці 20 тисяч тестів ми роздамо тим опорним лікарням, які прийматимуть перших хворих з COVID-19».

Директор зі стратегії та комунікацій ФК «Шахтар» Юрій Свиридов зазначив, що ФК «Шахтар» проводить матчі в Харкові понад 3-х років. Час, коли команда переїхала в наше місто, був складним для «Шахтаря».

«Харків і харків'яни нас прийняли, надали підтримку. Зараз складний час для всього світу. Ми боремося з епідемією. Україна і Харків - не виняток. Ми вважаємо за необхідне та важливе допомогти місту й Харківському регіону», - сказав Юрій Свиридов.

Тести інфекційці довірили передати корінному харків'янину - гравцеві «Шахтаря» Валерію Бондарю. Його ж на місці перевірили на COVID-19. Результат виявився негативним.

Директор КНП «Харківська обласна клінічна інфекційна лікарня» Павло Нартов зазначив: «Девіз Всесвітньої організації охорони здоров'я – це «тестування, тестування і тестування». Це зараз - основна справа, тому що для початку нам необхідно локалізувати поширення інфекції при появі хворого або підозрюваного».

comments powered by HyperComments