У Харкові громадський транспорт працює у колишньому режимі

Вівторок, 7 квітня 2020, 11:37
Трамваї, тролейбуси і автобуси працюють у Харкові в колишньому режимі, здійснюючи перевезення тільки працівників об'єктів критичної інфраструктури.
У Харкові громадський транспорт працює у колишньому режимі

Про це  6 квітня на засіданні Обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розповів перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, повідомляє прес-служба міськради.

Перший віцемер зазначив, що в місті складений і затверджений список працівників, які мають право користуватися громадським транспортом. Контроль за тим, як дотримуються цих правил інші жителі міста, здійснює Нацполіція.

«Ми перевозимо жителів Харкова, які задіяні в забезпеченні життєдіяльності міста та працюють на об'єктах критичної інфраструктури. Це приблизно 50 тис. осіб. Ми спільно з підприємствами склали і затвердили списки таких працівників. Також у міста є домовленість з Нацполіцією контролювати цей процес - поліцейські толерантно пояснюють людям, хто може їздити в транспорті, а хто ні. І у нас проблем в цьому питанні немає», - зазначив Ігор Терехов.

Начальник Головного управління Нацполіціі у Харківській області Валерій Сокуренко повідомив, що моніторинг за дотриманням обмежень щодо перевезення громадян в громадському транспорті щодня здійснюють 1,4 тис. поліцейських, в тому числі 234 автопатрулі. Співробітники Нацполіціі проводять роз'яснювальну роботу з «порушниками» і в разі, якщо людина веде себе неадекватно і проявляє агресію, можуть скласти на нього адмінпротокол.

Нагадаємо, з 6 квітня дня в Україні посилені карантинні заходи, зокрема, на вулицю не можна виходити без документів, в громадських місцях запроваджено масковий режим. Також без нагляду дорослих не можуть перебувати на вулиці діти до 14 років. Перевезення в громадському транспорті під час карантину здійснюються тільки для працівників медичних установ, закладів торгівлі, аптек, співробітників підприємств критичної інфраструктури і важливих держустанов.

comments powered by HyperComments