Харківщина у полум’ї: з початку квітня сталося 400 випадків загорянь в екосистемах

Середа, 8 квітня 2020, 11:34
Близько 400 випадків загорянь на відкритих територіях та у природних екосистемах зафіксовано в регіоні за перші дні квітня.
Харківщина у полум’ї: з початку квітня сталося 400 випадків загорянь в екосистемах

Особливі погодні умови, що склалися в регіоні, та необережне поводження з вогнем стали причиною небезпечного росту кількості пожеж, що несуть загрозу як екологічній системі, так і людському життю.

Головне управління ДСНС України у Харківській області повідомляє, що вже за перші дні квітня зафіксовано близько 400 випадків загорянь на відкритих територіях та у природних екосистемах.

Лише за минулу добу, 6 квітня, надійшло 66 повідомлень про займання сухостоїв на Харківщині. Загальна площа цих пожеж – понад 45 га. А з початку 2020 року в Харкові та області сталося 1404 пожежі на відкритій території, що на 65,2 % більше ніж за аналогічний період минулого року.

Як правило, основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є людський фактор, а саме, необережне поводження із вогнем (78,2% від загальної кількості пожеж) та навмисне занесення відкритого джерела вогню (21,8%).

Разом із ГУ ДСНС України у Харківській області Харківська обласна рада закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!

Категорично забороняється:

 створювати смітники та спалювати відходи;

 розводити багаття у лісі та лісопосадках;

палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;

дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Шановні громадяни! Не будьте байдужими! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

comments powered by HyperComments