У Харкові підтверджено Covid-19 у військовослужбовця-строковика Нацгвардії

Середа, 15 квітня 2020, 16:17
Коронавірусне захворювання підтверджено у 20-річного військовослужбовця, який проходив строкову службу в частині 3017 Національної гвардії України (Харків).
У Харкові підтверджено Covid-19 у військовослужбовця-строковика Нацгвардії

По це пише Інтерфакс-Україна з посиланням на « начальника групи інформації та комунікації Східного територіального управління Нацгвардії Дмитра Образцова.

«14 квітня у зв'язку з наявністю клінічних ознак коронавірусної хвороби йому було проведено тест ПЛР. 15 квітня надійшов результат тесту, який підтвердив наявність у хворого Covid-19. Наразі стан військовослужбовця задовільний, температура в межах норми. У частині вживають заходів відповідно до протоколу, затвердженого Міністерством охорони здоров'я», - розповів він

За його словами, високу температуру у строковика було зафіксовано 9 квітня під час медогляду. Військовослужбовця доставили до обласного госпіталю МВС, де йому зробили експрес-тест на Covid-19. Тест показав негативний результат. Після цього строковика з діагнозом «пневмонія» направили на лікування до обласної інфекційної лікарні, де він перебуває і зараз.

Як повідомив Образцов, людей, які контактували з хворим, визначено. За ними призначено медичний нагляд. У казармених приміщеннях здійснюється дезінфекція не менше ніж тричі на добу. Пересування військовослужбовців у межах військової частини, а також між військовими частинами обмежено.

 

comments powered by HyperComments