Харківські підприємці звернулись до Кернеса з пропозицією зниження єдиного податку для 1 і 2 групи до ставки 0%

Вівторок, 21 квітня 2020, 13:51
«Асоціація приватних роботодавців» ініціювала звернення до мера Харкова Г. Кернеса з пропозицією зниження єдиного податку для 1 і 2 групи до ставки 0% на березень-травень 2020 року за прикладом інших міст і областей України.
Харківські підприємці звернулись до Кернеса з пропозицією зниження єдиного податку для 1 і 2 групи до ставки 0%

Малий бізнес не тільки в Україні, але і у всьому світі, найбільш чутливий до потрясінь і катаклізмів сегмент економіки. Тому в умовах фінансово-карантинної кризи одними з перших антикризових кроків у багатьох державах стали заходи, спрямовані саме на забезпечення виживання дрібного підприємництва. Адже мова йде зазвичай про добробут не тільки самих бізнесменів і самозайнятих осіб, а й їх найманих працівників.

«У період карантину дрібному бізнесу найважче виживати. Адже не працюючи, він змушений нести витрати на оренду, зберігати мінімальний розмір зарплати своєму персоналу і платити податки, тому держава повинна робити послаблення, в т.ч. в частині сплати податків, – коментує Олександр Чумак, президент «Асоціації приватних роботодавців». – Для цього ми звернулися до Харківського міського голови Геннадія Кернеса з проханням ініціювати звільнення харківських підприємців від сплати єдиного податку на наступній сесії міськради. Ми пропонуємо ввести ставку єдиного податку для 1-ї та 2-ї груп у розмірі 0% на три місяці: березень, квітень і травень. Саме такий період займе як сам карантин, так і вихід з нього».

Нагадаємо, що місцевим органам самоврядування надано право приймати рішення про встановлення ставок єдиного податку. Право внести зміни в свої рішення щодо зменшення ставки платникам єдиного податку надано Законом №540 від 30 березня 2020 року.

На сьогодні вже є приклади (Житомир та Житомирська область), коли місцеві ради прийняли рішення про зниження єдиного податку для підприємців 1-й та 2-ї груп спрощеної системи оподаткування до розміру 0%

«У нас вже є позитивний досвід зниження ставки єдиного податку. У 2017-му році Харківська міськрада знизила ставку податку після більш ніж дворазового збільшення мінімальної зарплати, від якої цей податок розраховується. Ми сподіваємося, що і Геннадій Кернес, і всі депутати міської ради підтримають нашу пропозицію, що допоможе харківським підприємцям перенести кризу, викликану пандемією коронавируса», – каже Олександр Чумак.

Підписний лист знаходиться за посиланням: https://forms.gle/wqeRy5sf2TM1aizF6

comments powered by HyperComments