Термін укладання договорів з КП «Харківводоканал» продовжено

Четвер, 30 квітня 2020, 14:21
Термін укладання договорів між споживачами та КП «Харківводоканал» на надання послуг централізованого водопостачання та водовідведення продовжили ще на п'ять місяців з дня закінчення карантину.
Термін укладання договорів з КП «Харківводоканал» продовжено

Про це в ефірі програми «Харьковские известия» на «7 каналі» повідомив заступник генерального директора - директор Департаменту збуту КП «Харківводоканал» Тарас Грущак. За його словами, це пов'язано із загрозою поширення коронавірусної інфекції.

«В умовах карантину співвласники багатоквартирних будинків не мають можливості провести загальні збори, зібрати підписи і колективно прийняти рішення про вибір моделі організації договірних відносин. Верховна Рада внесла деякі зміни до законодавчих актів, відклавши крайні терміни укладання договорів на п'ять місяців з дня закінчення карантину», - підкреслив Тарас Грущак.

Нагадаємо, що відповідно до Закону «Про житлово-комунальні послуги» (введений в дію з 1 травня 2019 року), надання комунальних послуг споживачам здійснюється на договірних засадах. У зв'язку з чим до 1 травня 2020 року співвласники багатоквартирних будинків зобов'язані були прийняти рішення про моделі організації договірних відносин з виконавцями послуг окремо по кожній з послуг, в тому числі з централізованого водопостачання та водовідведення.

«Тепер, за правилами, визначеними Законом «Про житлово-комунальні послуги», договори на надання послуг між споживачами та КП «Харківводоканал» повинні бути укладені протягом п'яти місяців після дати завершення карантину», - уточнив заступник директора.

Зазначимо, що договори на надання житлово-комунальних послуг укладаються відповідно до типових договорів, затверджених Кабінетом Міністрів України.

comments powered by HyperComments