Харківська екоінспекція відновлює інститут громадських інспекторів з охорони довкілля

Середа, 20 травня 2020, 15:29
Харківська обласна екоінспекція об’єднує зусилля з громадськістю для поліпшення та збереження екологічного стану області.
Харківська екоінспекція відновлює інститут громадських інспекторів з охорони довкілля

В травні між Державною екологічною інспекцією у Харківській області та громадською організацією «Зелена варта Слобожанщини» було підписано Меморандум про співробітництво.

За словами в.о. начальника Держекоінспекції у Харківській області Інеси Сосіної, обласна екоінспекція стає відкритою для громадських ініціатив. Стартом для цього стало укладання Меморандуму про співробітництво.

«Взаємодія представників громадськості та органу державної влади дозволить напрацювати дорожню карту для вирішення проблемних питань з охорони навколишнього природного середовища Харківщини» – зазначив активіст ГО «Зелена варта Слобожанщини» Артем-Богдан Олексієнко.

«Підтримка та об’єднання зусиль екоінспекції  із активною громадськістю для оперативного обміну інформацією з виявлення правопорушень природоохоронного законодавства – це шлях, спрямований на відновлення інституту громадських інспекторів з охорони довкілля», — наголосила очільниця відомства.
 
Укладений меморандум дозволить консолідувати зусилля і скоординувати спільні дії сторін на засадах рівності та взаємодопомоги з урахуванням державної екологічної політики, і в подальшому  запровадити та розвивати інформаційну взаємодію з питань охорони навколишнього природного середовища та сталого розвитку природоохоронної справи.

comments powered by HyperComments