Активні харків’яни стали новими громадськими лідерами

П'ятниця, 12 червня 2020, 16:33
Минулого тижня добіг кінця проєкт «Школа громадського лідера». Завданням якого було допомогти активним громадянам розширити свої знання у різних сферах громадської діяльності та навчити застосовувати їх у просуванні реформ на місцевому рівні через активізацію каналів лобіювання.
Активні харків’яни стали новими громадськими лідерами

Важливим критеріями відбору учасників були: мотивація прийняти участь у виборах, участь в соціально значущих проєктах потенційного відвідувача Школи, бажання змінити що-небудь у своїй громаді.

В рамках проєкту учасники не тільки вдосконалювали наявні знання і навички, а й отримали нові знання, які допоможуть в подальшій роботі. Кожен етап проєкту характеризувався різними тематичними блоками, які вели відомі тренери, лектори-експерти в своїй справі. Так учасники навчились майстерності успішних публічних виступів і самопрезентації. Тренером цього блоку виступав Дмитро Ляховецький — бізнес-тренер, психолог, консультант по методу позитивної психотерапії. Блок «Політичні комунікації» вела Юлія Біденко — кандидат політологічних наук кафедри політології ХНУ ім. В.Н. Каразіна. Крім того, серед лекторів були: Артем Коновалов – «Центр Розвитку Громад», експерт з інституційного розвитку організацій громадянського суспільства; Олег Кулініч – доцент кафедри соціальної та гуманітарної політики Харківського регіонального інституту НАДУ тощо.

На захист кожної роботи виділялось 7 хвилин та стільки ж часу для відповідей на запитання. Серед презентованих проєктів були:

    - Резиденція «Харитонівська ремінісценція». Мистецька платформа переходу від конформізму до популярної культури.

    - «Харкову не вистачає сокири» — виборча кампанія місцевої партії.

    - Екопарковка. Територія для паркування транспортних засобів, засіяна газонною травою і укріплена газоними плитами, яка запобігає пошкодженню кореневої системи рослин автошинами.

    - Мобільний додаток оперативної інформації Pulse of Chernihiv, що дозволить отримувати інформацію щодо відключень світла.

    - Онлайн-платформа майстер-класів «Агенція творчих ідей». Віртуальна площадка, що єднає людей, які мають особливі таланти.

    - Школа лідерства та креативу «Творчий імпульс». Дитяча школа лідерства.

    - «Дитяча ПлощАРТка» — крафтова соціальна мережа для підлітків. Онлайн простір підтримки підлітків в дорослішанні.     

Кілька місяців активних навчань, залучення дійсних практиків і менторство, підготовка, подання та боротьба за свій проєкт і нарешті дійсна можливість його реалізувати.

«Всі проекти відмінні, важко виділити якийсь один. Єдине, що рекомендую всім учасникам — це врахувати поради експертів, для того, щоб проекти ще більше посилити. І закликаю звертатися до експертів із запитаннями, куди можна подаватися зі своїм проектом, як і де можна залучити фінансування. Зараз багато донори змінили пріоритети, з’явилося багато конкурсів, куди можна подати будь-який з цих проектів, – коментує Олександр Чумак, керівник проекту.

Школа проходила у рамках проєкту "Promoting Government Accountability in Eastern Ukraine", що реалізує ХОГО "Асоціація приватних роботодавців" за підтримки National Endowment for Democracy.

comments powered by HyperComments