Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» запропонував нові номінації

Субота, 13 червня 2020, 09:34
Завершено перший етап підготовки цьогорічного фестивалю «Дитятко», який має відбутися у Харкові на початку вересня.
Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» запропонував нові номінації

Оргкомітет отримав півтори тисячі робіт від 1292 учасників з усього світу. Найбільше робіт надійшло від авторів з України, Індії, Ірану, США та Франції, повідомили у прес-службі облради.

Президент фестивалю, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов наголосив, що «Дитятко», незважаючи на світову пандемію, зусиллями своїх учасників встановив черговий рекорд: у минулому році свої роботи надсилали автори з 98, цьогоріч – вже зі 109 країн світу.

«Знов і знов відчуваємо приємні почуття від того, що до нашої дружньої сім'ї додаються не лише нові учасники, а й нові країни. Знаємо, як через пандемію COVID-19 та карантинні заходи було складно вчасно завершити свої фільми та програми, аби встигнути податись на фестиваль. Але ви це зробили й ми вам щиро вдячні.

Цього року Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» запропонував нові номінації як юним митцям, так й досвідченим професіоналам. Ваші подані конкурсні роботи - для нас це своєрідний зворотній відгук, який надає нам сил рухатись далі. Фестиваль - це спільний шлях, який не можна пройти поодинці», - подякував Сергій Чернов усім, хто долучився до медіамайданчика «Дитятко».

Найбільш популярними серед дитячих творчих студій традиційно стали номінації на кращий анімаційний та ігровий фільми. Щодо фільмів для дітей, то найбільшу кількість складають короткометражні та анімаційні стрічки.

Учасники конкурсної програми ХІІ Міжнародного дитячого медіафестивалю "Дитятко" стануть відомі у липні 2020 року, а сам фестиваль пройде з 2 по 5 вересня.

comments powered by HyperComments