До реалізації на Харківщині готуються 264 обласних мініпроєкта

Субота, 13 червня 2020, 16:34
Станом на сьогодні вже подані оригінали конкурсної документації за усіма проєктами, які визначені цьогорічними переможцями.
До реалізації на Харківщині готуються 264 обласних мініпроєкта

Про це повідомила Олена Мороз, керівниця відділу розвитку територіальних громад, інвестицій та проєктного менеджменту Харківської обласної ради.

Також конкурсний комітет отримав копії рішень сесій місцевих рад щодо виділення коштів в місцевих бюджетах на співфінансування проєктів-переможців, окрім Харківського району стосовно 6 проєктів та Валківського району щодо 2 проєктів, останні відмовилися від реалізації. Таким чином, до реалізації залишилось 264 мініпрєкта.

Укладені договори про надання міжбюджетного трансферту з обласного бюджету на співфінансування проєктів та отримані платіжні документи від конкурсантів і приватних партнерів проєктів щодо виконання умов співфінансування, крім низки громад Харківського району.

Вже проведено розподіл субвенції з обласного бюджету на співфінансування 257 проєктів – переможців на суму понад 35 млн грн.

З метою своєчасного й ефективного впровадження проєктів в громадах, а також враховуючи вимоги сьогодення щодо економії та раціонального використання бюджетних коштів, територіальні громади надали звіти про стан реалізації проєктів.

Аналіз наданої інформації показав, що з 78 (30%) проєктами вже укладені договори на виконання робіт, або закупівлю матеріалів та обладнання, це 12 громад з 44.

За усіма проєктами надана інформація щодо оприлюднення інформації про впровадження мініпроєктів в місцевих ЗМІ та сторінках соцмереж.

Щодо 21 проєкту в звітності визначена дата реалізації заходів проєкту, яка не відповідає строкам, що визначені у проєктних заявках.

«Реалізація цьогорічних проєктів відбувається в складних фінансових умовах, тому ми посили контроль за їх впровадженням. Конкурсний комітет проводить моніторинг термінів виконання, аналізує звітність щодо співфінансування та у будь-якому разі надає консультаційну підтримку. Разом з тим, якщо роботи не будуть виконані вчасно, якщо не буде відповідної документації, проекти не будуть реалізовані. Тому виконавці мають бути відповідальними.

Всі ми розуміємо, що виграти конкурс – це тільки частина справи. Довести її до кінця, щоб людям була користь, щоб громади отримали необхідні бюджетні кошти – наше спільне завдання», – підкреслила голова постійної комісії з питань бюджету Людмила Немикіна, звертаючись до представників територіальних громад.

 

comments powered by HyperComments