У Харкові не буде проспекту Жукова: міськрада програла суд

Четвер, 18 червня 2020, 13:52
Харківський окружний адміністративний суд підтвердив незаконність повернення імені маршала Жукова проспекту Григоренка в Харкові.
У Харкові не буде проспекту Жукова: міськрада програла суд

Як повідомляє «Depo.Харків», таке рішення прийняв суд 18 червня, розглянувши позов ВО «Свобода».

«Позов задовольнити. Визнати протиправним та нечинним рішення Харківської міської ради від 26.02.2020 року №2075/20», - йдеться у рішенні суду.

Перед засіданням під будівлею окружного суду вийшли харків’яни, які вимагали від суду скасувати рішення міськради про повернення проспекту ім’я кривавого маршала, повідомляє IT Sector.

Нагадаємо, на сесії міськради 26 лютого депутати Харківської міськради підтримали питання про повернення проспекту Петра Григоренко ім’я сталінського маршала Жукова.

Нагадаємо також, що у липні минулого року Українським інститутом національної пам’яті було скеровано листа до Генеральної прокуратури України та Національної поліції. Причиною стало встановлення пам’ятника совєтському маршалу Георгію Жукову у Харкові. Там просять здійснити перевірку обставин встановлення  11 липня поточного року пам’ятника Жукову, порушити кримінальне провадження, забезпечити в межах компетенції проведення розслідування зазначених обставин та притягнення винних осіб до відповідальності.

comments powered by HyperComments