«Залиште Харкову рослини»: завтра депутатів міськради перед сесією чекатимуть активісти

Вівторок, 23 червня 2020, 09:21
Перед сесією Харківської міської ради 24 червня під мерією відбудеться пікет активістів, які вимагатимуть зупинити безглузде знищення рослин у місті.
«Залиште Харкову рослини»: завтра депутатів міськради перед сесією чекатимуть активісти

Акцію анонсували на своїй сторінці в соцмережі Facebook члени екологічної групи «Печеніги».

«Нинішні комунальники послідовно руйнують його: дерева знищуються варварським обрізанням, трава – постійним низьким скошуванням. Видалення більшої частини крони значна кількість дерев не витримує і гине. Після постійних низьких скошувань на 2-3 см, в спеку без поливу трава не здатна відновитися. Вже в кінці червня в Харкові з’являються «пустелі», які к жовтню охоплюють чи не з пів-міста. Ця ганебна практика повинна бути припинена – Харків має лишитися зеленим містом!», - йдеться у повідомленні.

Під час проведення заходу в середу 24.06, о 9:30 збиратимуться підписи під зверненням до депутатів міської ради.

Організатори запрошують долучитись до акції всіх небайдужих харків’ян та нагадують, що через карантинні обмеження учасники повинні бути у масках.

Детальніше про вимоги активістів можна почитати на сторінці заходу в соцмережі Facebook.

Нагадаємо що у грудні в Харкові відкрито кримінальну справу за незаконну вирубку дерев. Фігурантами справи стали робітники у формі КП «Харьковблагоустрой», які знесли 11 фруктових дерев на Ювілейному проспекті.

comments powered by HyperComments