Ситуація з COVID-19 у Харкові набагато гірша, ніж в районах – ХОДА

П'ятниця, 3 липня 2020, 14:01
В Харківській області дуже високий показник смертності від коронавірусної інфекції.
Ситуація з COVID-19 у Харкові набагато гірша, ніж в районах – ХОДА

Про це йшлось на засіданні комісії з питань техногенної та екологічної безпеки, повідомили у прес-службі ХОДА.

У лікарнях в районах області лікуються 33 хворих з COVID-19. В обласній інфекційній лікарні на сьогодні перебувають 219 пацієнтів, з них 199 мешканців обласного центру і лише 20 пацієнтів з районів.

«В області хворі здебільшого поступають в лікарню на ранніх стадіях захворювання. Їм вчасно встигаємо надавати допомогу, і люди за 10 -1 4 днів повертаються додому. Ситуація в обласній лікарні інша. Серед 30 хворих , яких госпіталізують у заклад, 5-7 хворих з діагнозом. Всі інші фактично поступають з підозрою. Це говорить про те, що ці хворі не були виявлені в ранніх стадіях - як контактні особи до інших хворих. Тоді б вони були взяті на облік і відповідно отримали б вчасно медична допомогу», - пояснив керівник робіт з ліквідації наслідків епідемії в області, заступник голови ХОДА Тарас Пастух.

Під час засідання ухвалили рішення: посилювати чи послаблювати карантинні заходи в області - вирішуватимуть районні та міські комісії.

Як повідомили у Харківіському лабораторному центрі, за останню добу у регіоні COVID-19 підтвердили у 51 людини, ще у 61 хворих – під підозрою.

comments powered by HyperComments