Собаки корупції непідвладні: як слобожанські митники іспит складали (ФОТО)

Вівторок, 7 липня 2020, 09:45
Кинологічна команда Слобожанської митниці склала практичний іспит із пошуку прихованих від митного контролю речовин та предметів.
Собаки корупції непідвладні: як слобожанські митники іспит складали (ФОТО)

Щорічно фахівці кінологічних відділів митниць разом зі своїми вихованцями підтверджують професійну компетентність. Іспити відбуваються на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби.

Цьогоріч карантинні обмеження внесли свої корективи і навчання команди кінологів Слобожанської митниці разом  з практичним підсумковим заліком відбулося за місцем основної служби. Спеціальна підготовка фахівців відділів кінологічного забезпечення митниці відбувалася в режимі он-лайн до 3 липня.

За результатами навчання фахівці відділу запобігання та протидії контрабанді наркотиків і зброї та кінологічного забезпечення здавали підсумковий контроль, а потім - практичну частину іспиту з обов’язковими елементами вправ для собак.

Чотирилапі показали відмінні навички з пошуку та виявлення прихованих речовин у легковому автомобілі, у багажі, на людині, у приміщенні. Попри неймовірну спеку практичний іспит кінологічної команди здано у повному обсязі, рапортує пресслужба Слобожанської митниці.

Довідка. З початку року  кінологічною командою Слобожанської митниці  виявлено 9 фактів (60 % від загальної кількості - 15) незаконного переміщення наркотичних засобів та психотропних речовин. Вилучено: 32 кг 301,65 г марихуани; 112 таб феназепаму, 20 капсул кодиклиптелу (псевдоефедріну); 4,11 г метадону.

Як повідомляла «Справжня Варта», у червні від Слобожанської митниці до Державного бюджету надійшло понад мільярд гривень.

comments powered by HyperComments