«До нового року по можливості»: керівництво харківського метро не знає, коли виплатить борги по зарплаті

П'ятниця, 10 липня 2020, 21:17
«До нового року по можливості»: керівництво харківського метро не знає, коли виплатить борги по зарплаті

Машиністам Харківського метрополітену пообіцяли погасити борги по зарплаті до нового року. По можливості.

Як повідомляла «Справжня Варта», машиністам підземки не виплачують зарплату і відпускні. Причому не платять практично всім працівникам метро. Багатьох відправили у відпустку без утримання. Ситуація з боргами посилилася з початком карантину. Працівникам повинні за березень частина зарплати. Ще повинні за квітень. Як розповіли машиністи, їх «годують сніданками» і «шматочками виплатили зарплату за травень». Тож 10 липня вони зібралися на платформі станції метро «Московський проспект», «щоби поставити питання зарплат перед керівництвом підприємства».

Після зустрічі з керівництвом машиністи вирішили дочекатися липневої зарплати, яку їм пообіцяли виплатити повністю. На запевнення керівництва підприємства, до 20 липня грошей не буде, а 20-го липня має бути аванс. Нагромаджені борги за березень-червень пообіцяли виплатити до Нового року. Можливо.

На зустрічі зі співробітниками заступник директора метрополітену Владислав Теренко пояснив, що головна причина невиплати зарплат – зниження пасажиропотоку майже у половину (втім, машиністи стверджують, що кількість пасажирів приблизно таке ж, як завжди влітку). Поскаржився керівник і на вимушений простій метро під час карантину. Він поінформував присутніх, що грошей у підприємства немає. Вистачає тільки на оплату електрики. А міська влада ніяк не допомагає.

Загальну суму боргу співробітники підприємства не знають. Гроші їм перестали платити в березні. Потім перераховували на карти різні суми, але кожному машиністу за березень-червень КП «Харківський метрополітен» заборгувало за 30-40 тисяч гривень.

Після зустрічі з керівництвом машиністи залишилися тільки в одному: метро зупиняти ніхто не буде.

comments powered by HyperComments