Дерібанити землю можна, говорити про це на сесії не можна: мерія подала в суд на Ігоря Черняка

Вівторок, 14 липня 2020, 18:46
Харківська міськрада через суд вимагає спростувати інформацію про незаконну забудову в одному зі спальних районів міста.
Дерібанити землю можна, говорити про це на сесії не можна: мерія подала в суд на Ігоря Черняка

Як повідомив у своєму Фейсбуці сам Ігор Черняк, це перший випадок, коли мерія подала до суду на власного депутата.

«Підручні Кернеса подали на мене до суду! За виступ на сесії міськради. Мовляв, вимагають спростування недостовірної, на їхню думку, інформації. Тема виступу - забудова ділянки на проспекті Перемоги, 69-А... Дерибанити землю - можна. Ліпити ліві документи - можна. Забивати на інтереси харків'ян - можна. Говорити про це на сесії - не можна!» – написав він.

А між тим, у Харкові ніяк не може розпочатися суд про передачу землі Харкова у приватну власність, пише «Суспільне». Справу з шістьома підозрюваними, серед яких Михайло Добкін, колишній архітектор Харкова Сергій Чечельницький, заступниця мера Тетяна Овіннікова, колишній директор міського департаменту земельних відносин, депутат міськради Борис Баронін та двоє засновників житлових кооперативів, передали до суду у жовтні 2018 року.

На перше засідання зібрались 12 листопада 2018. Відтоді до розгляду по суті не дійшли, триває підготовче засідання.  Розгляд щоразу переносять через неявку підозрюваних, їх захисників тощо. Так, 30 червня ніхто зі сторін до Дзержинського районного суду Харкова не прибув.

 

comments powered by HyperComments