Не всі харківські Слуги Народу є «слугами» саме українського народу – Правий Сектор

П'ятниця, 17 липня 2020, 12:09
Патріотичні організації Харківської області 16 липня принесли звернення про засудження перегляду закону про Мову та звернення про недопустимість призначення Валерії Мураєвої на посаду заступника голови ХОДА до харківського офісу партії «Слуга народу».
Не всі харківські Слуги Народу є «слугами» саме українського народу – Правий Сектор

Замість представників партії, їх чекала поліція і перелякані «волонтери», повідомляє «Правий Сектор Харківщина».

«Представники зеленої турбопартії, дізнавшись, що до них на зустріч прийдуть громадяни, викликали поліцію, а самі втекли, залишивши якихось «волонтерів», які ні за що не відповідають. Лише після наполегливих вимог активістів «волонтери» спромоглися прочитати і прийняти звернення на ґанку офісу. Схоже на те, що в офісі цієї партії нема відповідальних людей, а є перелякані пристосуванці, які ховаються за спинами поліції і дівчаток-»волонтерів», - йдеться у повідомленні.

Сьогодні патріотичні організації Харківської області вдалося поспілкувалися з нардепами-мажоритарщиками від провладної партії - люди, які обіймають таку посаду, мають представляти інтереси регіону, висловлювати думку його громадян.

Звернулися до 7 харківських нардепів у телефонній розмові:

1)Марія Мезенцева
⁃ не може дати оцінювального судження по Мураєвій, бо «особисто її не знає»
⁃ законопроект Бужанського підтримувати не буде — утримається.

2)Ганна Колеснік
⁃ не може дати позицію з приводу вірогідного призначення Мураєвої, але обіцяє прислухатися до патріотичної громадськості.
⁃ законопроект Бужанського буде підтримувати, «бо він лише відтерміновує ліквідацію російськомовних шкіл». Підтримує українську мову як єдину державну.

3)Вікторія Кінзбурська
⁃ має чітку позицію «Проти» вірогідного призначення Мураєвої до ХОДА — «бо це може дестабілізувати ситуацію в регіоні»

За що ми вдячні пані Вікторії та раді, що деякі представники провладної партії розділяють наші опасання з цього наболілого питання.
⁃ до Бужанського ставиться толерантно, свою позицію з приводу його законопроекту висловить на голосуванні. Підтримує українську мову як єдину державну.

4)Олександр Бакумов
⁃ вважає, що питання В. Мураєвої — «виключно на відповідальності губернатора О. Кучера».
⁃ вважає, що законопроект Бужанського розглядати й голосувати не будуть, тому і немає сенсу його оцінювати. Підтримує українську мову як єдину державну.

Дмитро Микиша, Олександр Литвинов, Андрій Одарченко на наші дзвінки не відповідали, а письмове звернення проігнорували після прочитання. Дуже «раді» бачити таку комунікацію з їхнього боку щодо позиції патріотів Харківщини.

«Напевно, не всі «Слуги Народу» є «слугами» саме українського народу. Ми будемо продовжувати контролювати, щоб одіозна Мураєва не обійняла жодних посад в ХОДА, та будемо боротися за статус і розвиток української мови в Харківському регіоні і всій країні!», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 16 липня, напередодні розгляду Верховною Радою законопроекту 2362, громадськість Харкова вийшла на мітинг, аби підтримати провідний статус української мови в освіті.

Нагадаємо також, що харківські патріоти провели декілька акцій проти призначення Мураєвої.

comments powered by HyperComments