Митрополит Єпіфаній побував в українських воїнів на Харківщині

Субота, 25 липня 2020, 13:06
Митрополит Єпіфаній заклав пам’ятну капсулу у фундамент майбутнього храму в Башкирівці, освятив храм Святого Миколая в селі Бугаївка та поспілкувався з вірянами.
Митрополит Єпіфаній побував в українських воїнів на Харківщині

Поряд з військовою частиною 92-ї бригади, що розташована в Башкирівці, заклали пам’ятну капсулу у фундамент майбутнього храму. Його зводять на честь святих апостолів Петра і Павла. Митрополит Київський і всієї України Єпіфаній провів освячення каменю. Він зазначив, що наразі духовна підтримка воїнів, які захищають Україну, є дуже важливою. Єпіфаній відзначив 92-гу бригаду Орденом, а її командира Павла Федосенка медаллю «За жертовність і любов до України».

У Вовчанському районі Єпіфаній побував село Бугаївку. Там вперше за 100 років звели храм Святого Миколая. Раніше вірянам доводилось їздити до Вовчанська чи старого Салтову за 20 кілометрів. Митрополит Київський і всієї України  провів службу та освятив храм.

Завітав очільник православної церкви України  і до храму Іоана Богослова у Харкові. Там митрополит разом з парафіянами помолився за мир в Україні.

comments powered by HyperComments