«Мій телефонний друг»: харків’ян запрошують долучитись до всеукраїнського проєкту підтримки самотніх людей

Понеділок, 3 серпня 2020, 17:06
У відповідь на наслідки COVID-19 в Україні Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Українська Волонтерська Служба (УВС) запустили проєкт Мій телефонний друг, щоб підтримати людей, які опинилися на самоті.
«Мій телефонний друг»: харків’ян запрошують долучитись до всеукраїнського проєкту підтримки самотніх людей

Волонтери проєкту, здебільшого молодь, телефонуватимуть самотнім людям літнього віку, людям із інвалідністю або багатодітним батькам, щоб поділитися корисною інформацією та підтримати у нелегкій ситуації.

Український проєкт за основу для своєї діяльності взяв успішний міжнародний досвід. Схожа ініціатива у Великій Британії вже зібрала 250 тисяч волонтерів, що підтримують людей віком 60+, які почуваються самотніми під час карантину.

«Якщо вам або близькій вам людині може бути цікавим регулярне спілкування телефоном з молодою людиною, яка поділиться корисною інформацією або просто складе компанію, зверніться на гарячу лінію за номером 0 800 202 147 (з понеділка по п’ятницю з 12:00 до 20:00)», - йдеться у повідомленні. 

Щоб стати телефонним волонтером в Україні, потрібно зареєструватися на платформі Мій телефонний друг та ознайомитися з інформацією і порадами від експертів проєкту.

Партнерами проєкту вже стали Міністерство молоді та спорту, cоціальні служби, молодіжний рух U-Report та багато інших організацій. Проєкт реалізовано в рамках національної кампанії солідарності ЮНІСЕФ та за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

comments powered by HyperComments