Зеленський звернувся до Світличної по допомогу

Неділя, 16 серпня 2020, 12:31
Лозова Харківської області може залишитися без води.
Зеленський звернувся до Світличної по допомогу

Причиною стала ситуація з водообменом Краснопавлівського водосховища. За три місяці рівень води тут досягне критичної позначки, а це може привести до збоїв з водопостачанням жителів Лозової і не тільки. Про це йшлося на зустрічі керівника КВ «Дніпро» Максима Панченка з міським головою Лозової Сергієм Зеленським, повідомили в мерії. Щомісяця забір води з водоканалу становить понад 4-х мільйони кубометрів. Краснопавлівське водосховище потребує поповнення запасів.

Міський голова Сергій Зеленський запевнив, для розв'язання цього питання він звернеться до Кабінету Міністрів України та народного депутата України Юлії Світличної.

Краснопавлівське водосховище є складовою частиною водогосподарської системи східної України і призначене для господарсько-питного водопостачання Харкова та населених пунктів Харківської області, а також підтримки водності річки Сіверський Донець. З водосховища питна вода надходить до Лозової, Первомайського, Краснопавлівки, Покотилівки, Високого, а також частково – до Харкова.

comments powered by HyperComments