На Харківщині рятувальники ліквідували 50 пожеж сухостою та сміття (ФОТО)

Вівторок, 1 вересня 2020, 10:31
Протягом минулої доби підрозділи Служби порятунку на Харкывщины 50 разів залучалися до ліквідації пожеж, пов’язаних з горінням сухої трави, очерету та сміття. Їхня загальна площа склала близько 40 га.
На Харківщині рятувальники ліквідували 50 пожеж сухостою та сміття (ФОТО)

Такі пожежі виникали у Харкові, а також у Балаклійському, Барвірківському, Близнюківському, Богодухівському, Борівському, Валківському, Вовчанському, Дергачівському, Зачепилівському, Зміївському, Золочівському, Ізюмському, Кегичівському, Краснокутському, Лозівському, Нововодолазькому, Первомайському, Печенізькому, Сахновщинському, Харківському, Чугуївському, Шевченківському районах області. Вогонь від деяких з них завдав шкоди 3 господарчим спорудам, лазні і паркану.

Чи не єдиною причиною виникнення вчорашніх пожеж на відкритих територіях є людський фактор.

Як бачимо, попередження рятувальників справджуються, а легковажне ставлення до їхніх порад призводить до катастрофічних наслідків.

Тож, зважаючи на загрозу виникнення загорянь під час підвищення температурних показників, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Категорично забороняється:

створювати смітники та спалювати відходи;

розводити багаття у лісі та лісопосадках;

палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;

дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

comments powered by HyperComments