Боротьба з Коксохимом: політичні ігри на здоров’ї харкв’ян

Вівторок, 1 вересня 2020, 15:26
Півтора тижні Слобожанський коксовий завод під грізні попередження міського голови Кернеса труїть Харків.
Боротьба з Коксохимом: політичні ігри на здоров’ї харкв’ян

Як пише екологічна група «Печеніги», реакції контролюючих органів на цей злочин весь цей час не було ніякої – і поліція, і екоінспекція більше року бідкаються, що їх на завод просто не допускають.

«Доведені до сказу задушливим смородом по ночах, 31 серпня в районі, де знаходиться це підприємство, на одній з вулиць містяни перекрили рух. Характерно, що поліція цій акції навіть не намагалася перешкодити - під обурення пасажирів трамваїв цілком цивілізовано слідкувала за дотриманням на ній іншого громадського порядку.

Через годину після її закінчення коксохім отримав справжню облаву: за кримінальним провадженням, відкритим ще 25 серпня, поліція явилася на підприємство з обшуком. В цей раз її чомусь на допустили територію! Приблизно в цей же час атмосфера навколо очистилася настільки, наскільки, за словами місцевих мешканців, ніколи не очищувалася – судячи з усього, підприємство взагалі було зупинене.

Але не надовго – близько 19-00 викиди відновилися. І до лампочки всі кримінальні провадження вкупі з обшуками», - йдеться у повідомленні.

Сьогодні, 1 вересня, в.о. начальника Держекоінспекції на Харківщині Інеса Сосіна повідомила, що коксовий завод відмовляє у доступі екоінспекції на підставі запровадження карантину, пише «Суспільне».

comments powered by HyperComments