За минулу добу пожежі знищили близько 100 гектарів природних екосистем Харківщини

П'ятниця, 4 вересня 2020, 09:41
На території Харківської області 3 вересня відмічалася надзвичайно складна оперативна обстановка з пожежами в природних екосистемах.
За минулу добу пожежі знищили близько 100 гектарів природних екосистем Харківщини

Впродовж доби виникло 85 загорянь на площі близько 100 гектарів. До ліквідації пожеж підрозділи ДСНС залучалися 83 рази, було задіяно близько 290 чоловік та 87 од. техніки, повідомили у  ГУ ДСНС України у Харківській області.

Найбільш резонансні пожежі:

- На даний час продовжуються гасіння пожеж у лісових масивах Дворічанського району та поблизу с. Клугіно-Башкирівка Чугуївського району Харківської області.

 - 10 год. 14хв.  02.09. 2020 року. м. Вовчанськ, за межами. Полігон для твердих побутових відходів. Горіло сміття на пл. 2га.(загальна площа сміттєзвалища 2га) вл.-КП «Вовчанськ». На місці працювали: 2 од. техніки ДСНС, ЖКС Вовчанськ Т-170 (бульдозер). Локалізація 22год.15хв. 02.09. 2020року.

 11год. 50хв.  Ізюмський р-н, с. Кам’янка, Полігон твердих побутових відходів. Горіло сміття на пл. 600м.кв. (загальна площа сміттєзвалища 12.5 га). На місці працювали: 1 од. техніки, КП «Благоустрій»: ДТ-75 (бульдозер) МАЗ (10м3) мотопомпа. Ліквідація о 17 год. 20 хв.

 12год. 45хв.  Вовчанський р-н, с. В. Писарівка, Рубіжанське лісництво, квартал 24 видділ 4. Горіла хвойна підстилка на пл. 0,9га. На місці працювали: АЦ-лісгосп, 2 МТЗ-(плуг), 12 о/с, 6 од. техніки ДСНС та МПК Вільча. Ліквідація о 15 год. 00 хв.

 13год. 03хв.  Нововодолазький р-н, с. Щебетуни, за межами. На відкритій території горіла трава, очерет та хвойна підстилка на пл. 20га. На місці працювали: 4 од. техніки ДСНС, Трактор (плуг). Ліквідація 17год. 35хв.

 14год. 20год. Нововодолазький р-н, с. Павлівка, за межами, вл.-Агроліс. Горіла хвойна підстилка горіла хвойна підстилка на пл. 8га. На місці працювали: 8 од. техніки ДСНС, АЦ-лісгосп. Локалізація 17год. 30хв. На чергуванні залишається 1 відділення 56-ДПРЧ.

 14год. 58хв.  Куп’янський р-н, с. Подоли, вул. Підлісна, Куп’янське лісництво. Горіла хвойна підстилка на пл. 70 м.кв. На місці працювали: 1 од. техніки ДСНС, МТЗ (плуг)-лісгосп. Ліквідація о 15год. 45хв.

 15год. 35хв. Харківський р-н, с. Васищево, Харківський р-н, с. Васищево, Вороній Хутір, вул. Орішкова, 139 навпроти, Жовтневий лісгосп, квартал 98, відділ 6. Горіла хвойна підстилка на пл. 500м.кв. На місці працювали: Лісгосп, МПК Васищево. Ліквідація о 16год. 20хв.

 

Чи не єдиною причиною виникнення вчорашніх пожеж на відкритих територіях є людський фактор.

Як бачимо, попередження рятувальників справджуються, а легковажне ставлення до їхніх порад призводить до катастрофічних наслідків.

Тож, зважаючи на загрозу виникнення загорянь під час підвищення температурних показників, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Категорично забороняється:

створювати смітники та спалювати відходи;

розводити багаття у лісі та лісопосадках;

палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;

дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

 

comments powered by HyperComments