Самовільний видобуток піску на Харківщині: зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі (ФОТО)

П'ятниця, 4 вересня 2020, 12:56
Слідчи завершили досудове розслідування за фактом протиправного видобутку корисних копалин на території Харківської області.
Самовільний видобуток піску на Харківщині: зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі (ФОТО)

Своїми діями зловмисник заподіяв збитки державі в розмірі понад 612 мільйонів гривень. Йому повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених  ч. 4 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) та ч. 1 ст. 254 (безгосподарське використання земель) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, що припинили протиправну діяльність керівника одного з фермерських господарств детективи слідчого управління ГУНП в Харківській області спільно з оперативними працівниками Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області, за участі спеціалістів Державної екологічної інспекції у Харківській області.

Встановлено, що правопорушник з липня по листопад 2019 року організував на території селища Шестакове Вовчанського району самовільний видобуток піску. Спеціальний дозвіл на видобування корисних копалин чоловік не мав.

Згідно з висновками судових експертиз, своїми діями правопорушник спричинив зруйнування, що унеможливлює відтворення протягом тривалого часу вказаних земельних ділянок, істотне ушкодження природної території, погіршення екологічної обстановки та втрату родючості ґрунту.

3 вересня  правопорушнику повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 240 та ч. 1 ст. 254 Кримінального кодексу України. 

Досудове розслідування завершено, найближчим часом до суду для розгляду по суті буде направлено обвинувальний акт. 

За вчиненні даних кримінальних правопорушень чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення на строк від 5 до 8 років.

comments powered by HyperComments