«Парк несвободи»: харків’яни вийшли у сад Шевченко на акцію протесту (ФОТО)

Понеділок, 7 вересня 2020, 10:21
Біля сотні харків’ян зібралися у неділю біля пам’ятника тарасу Шевченко з вимогою встановити та покарати винних у побитті дівчини та хлопця в саду Шевченко.
«Парк несвободи»: харків’яни вийшли у сад Шевченко на акцію протесту (ФОТО)

Як повідомляє «Суспільне», до акції долучились близько ста людей, в основному студенти

«Хочемо, щоб у справі про побиття студентів були покарані ті, хто це робив. Або ті хто був бездіяльний, інші працівники саду», – розповів виданню один з організаторів акції Сергій Масалітін.

Заступник директора охоронної агенції, яка обслуговує територію парку Олег Черкашин стверджує, що працівники агенції студентів не били, там були інші люди:

«На відео немає жодного кадру, де наш співробітник когось б’є. Там були присутні люди, які не є співробітниками охоронної агенції. Ми завтра передамо відео до відділку поліції», - сказав він.

Також Черкасов пояснив, що ходити по газонах та сидіти на траві у саду Шевченка забороняють, тому що відвідувачі можуть пошкодити систему поливу.

Після проголошення вимог біля пам’ятника Шевченку, учасники акції посідали на газони - більшість людей зняли взуття.

Нагадаємо, 4 вересня близько 23.35 у саду Шевченко правопорушники нанесли тілесні ушкодження потерпілим 18 та 20 років та втекли. За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

comments powered by HyperComments