«Проти цієї ганьби»: у центрі Харкова пройде мітинг (ДОПОВНЕНО)

Четвер, 10 вересня 2020, 13:25
У центрі Харкова, перед будівлею обладміністрації, увечері 10 вересня пройде мітинг.
«Проти цієї ганьби»: у центрі Харкова пройде мітинг (ДОПОВНЕНО)

Як повідомили в організації «Світанок», люди зберуться, щоб висловити своє ставлення до ухваленого рішення про спільну інспекції в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ.

«Тому патріотична громадськість Харкова вийде, щоб висловити позицію проти здачі українських інтересів і цієї ганьби», – сказано в тексті повідомлення.

Початок акції – о 18.00.

На двох мостах в Харкові - на Клочківській спуску і на проспекті Льва Ландау уже з'явилися банери «Ні – капітуляції!». Такий самий банер з'явився й біля намету «Все для перемоги!» на площі Свободи.

Нагадаємо, за даними Офісу президента, 9 вересня була досягнута домовленість в рамках Тристоронньої контактної групи про спільну інспекцію в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ.

«Юридично інспекцію проводять не сторони військового конфлікту, а посередник – ОБСЄ – у супроводі представників сторін», – йдеться в повідомленні на сайті президента.

Проте, як стало відомо удень 10 вересня, інспекція українських позицій біля селища Шуми сьогодні не відбудеться. Вона була запланована на 14:00. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Офісі президента: «Справа не в датах, а в тому, що це спекулятивна тема для «ДНР/ЛНР», які постійно брешуть, що ми порушуємо. ОБСЄ говорить, що це не так», – уточнив співрозмовник.

За його словами, є дані про те, що супротивник сам порушує умови перемир'я і облаштовує нові укріплення. Тому з'явилася пропозиція для початку перевірити позиції бойовиків разом з ОБСЄ. Однак окупанти відмовилися від такої ідеї.

comments powered by HyperComments