Пожежі в екосистемах на Харківщині завдають збитків лісам і приватним маєткам (ФОТО)

Неділя, 13 вересня 2020, 10:05
12 вересня підрозділи Служби порятунку 43 рази залучалися до ліквідації пожеж, пов’язаних з горінням сухої трави, очерету та сміття. Їхня загальна площа склала близько 60 га.
Пожежі в екосистемах на Харківщині завдають збитків лісам і приватним маєткам (ФОТО)

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДСНС України у Харківській області.

В одному з випадків вогонь завдав шкоди приватному домоволодінню, де згорів сарай, дровник із дровами на площі 32 кв.м., дерев´яний паркан на площі 40 кв.м. і 3 вулики. Подія трапилась о 13:46 у селі Миколайвка Вовчанського району Харківщини. Щоб загасити цю пожежу, а також 1 га палаючого навколо сухостою, рятувальникам знадобилось 2 години.

В іншому випадку вогонь знищив 6500 кв.м. сухої хвойної підстилки поблизу села Наталине Красноградського району Харківської області. Повідомлення про пожежу надійшло о 07:20. З вогнем боролись 2 оперативні відділення ДСНС на автоцистернах та 2 одиниці техніки лісгоспу. Спільними зусиллями вдалось не допустити розповсюдження вогню на верхні яруси хвойних дерев та локалізувати його о 09:05. Остаточно пожежу загасили об 11:00.

Як бачимо, попередження рятувальників справджуються, а легковажне ставлення до їхніх порад призводить до катастрофічних наслідків.

Тож, зважаючи на загрозу виникнення загорянь під час високих температурних показників, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

comments powered by HyperComments