На Харківщині тривають пожежі в екосистемах: головна причина – людський фактор

Вівторок, 15 вересня 2020, 15:17
За минулу добу пожежі знищили близько 23,5 га природних екосистем Харківщини
На Харківщині тривають пожежі в екосистемах: головна причина – людський фактор

На території Харківської області 14 вересня відмічалася надзвичайно складна оперативна обстановка з пожежами в природних екосистемах. Впродовж доби виникло 46 загорянь на площі близько 23,5 гектарів.

Найбільш резонансні пожежі:

- О 02:35 в Ізюмському районі в с.Топальське трапилась загоряння за межами міського сміттєзвалища КП «Благоустрій». Горіло сміття на площі 600 м.кв. Працювала 1 автоцистерна ДСНС та допоміжна техніка комунального підприємства. О 06:48 пожежу ліквідовано;

- О 14:09 в Чугуївському районі біля с. Лєбяжьє на відкритій території горіла трава та хвойна підстилка на площі понад 4,5 га. На місці пожежі працювало 4 відділення ДСНС, 1 автоцистерна та допоміжна техніка лісхозу. О 20:21 пожежу вдалось ліквідувати.

Чи не єдиною причиною виникнення вчорашніх пожеж на відкритих територіях є людський фактор.

Як бачимо, попередження рятувальників справджуються, а легковажне ставлення до їхніх порад призводить до катастрофічних наслідків.

Тож, зважаючи на загрозу виникнення загорянь під час підвищення температурних показників, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

comments powered by HyperComments