За місяць на Харківщині змінили 94 члени ТВК: найбільше в обласній ТВК

Середа, 16 вересня 2020, 11:53
За місяць роботи склад обласної, районних та міських комісій у Харківській області оновився на 20%. Найбільше своїх представників у ТВК замінила «Опозиційна платформа – За життя» – 20 осіб. Загалом 26 партій зробили 94 заміни в 25 територіальних виборчих комісіях.
За місяць на Харківщині змінили 94 члени ТВК: найбільше в обласній ТВК

10 серпня Центральна виборча комісія прийняла рішення про утворення та формування особового складу 1 обласної, 7 районних та 17 міських територіально виборчих комісій у Харківській  області. З цього часу ЦВК прийняла 11 постанов про зміни у складі ТВК.  Станом на 15 вересня заміни членів ТВК відбулися у 25 комісіях.

Найбільша кількість замін відбулася в обласній ТВК, відбулося 10 замін з 18 членів комісії. Хоча й не всі члени комісії, які прийшли після заміни, виявилися новими. Так, Інна Нурмагомедова була заступником голови ТВК від партії «Європейська Солідарність». 4 вересня Нурмагомедову замінили на Маргариту Недашковську. А вже 11 вересня Нурмагомедова увійшла знову до складу комісії вже від партії «Зелена планета». Вона замінила Наталію Кондак.

Всього в обласній, районних, міських територіальних виборчих комісіях на Харківщині працює 451 особа. З них замінили 94. Всіх за рішення суб’єктів подання. Тобто, впродовж серпня – початку вересня склад членів ТВК змінився на 20,8%.

Кількість змін у комісіях виглядає наступним чином:

 

 

З 61 політичної сили, яка висунула своїх представників у ТВК, 26 провели заміни. Найбільше подань зробили «Опозиційна платформа – За життя» – 20 осіб, що становить 21,2% від усіх замін на Харківщині. Далі йдуть «За майбутнє» – 16 осіб та ВО «Батьківщина» – 10 осіб.

 

 

Відповідно до пункту 2 частини 4 статті 208 Виборчого кодексу України повноваження члена відповідної територіальної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково у зв'язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб'єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.

Згідно з частиною 4 статті 208 подання про заміну члена виборчої комісії під час виборчого процесу, а також у період з моменту формування складу територіальних виборчих комісій до початку виборчого процесу чергових місцевих виборів підлягає обов'язковому розгляду у п'ятиденний строк, але не пізніше останнього дня перед днем голосування.

comments powered by HyperComments