Держекоінспекція готує позов до харківського коксового заводу

Вівторок, 22 вересня 2020, 14:35
Держекоінспекція наполягає на припиненні роботи харківського коксового заводу.
Держекоінспекція готує позов до харківського коксового заводу

Про це йдеться у заяві голови Держекоінспекції України Андрія Мальованого, повідомляє «Суспільне».

«Наразі Державною екологічною інспекцією у Харківській області здійснюються усі необхідні розрахунки для нарахування збитків, заподіяних державі внаслідок здійснення господарської діяльності ТОВ «Харківській коксовий завод «НОВОМЕТ», — коментує Мальований.

«Розмір шкоди, завданої навколишньому природному середовищу, безперечно буде суттєвим. Очікуємо на остаточні розрахунки 22 вересня. Також нагадую, що Держекоінспекцією готуються документи для подання позову про повне припинення діяльності підприємства», — додав він.

20 вересня стало відомо, що перевірка Держекоінспекції підтвердила «викиди забруднюючих речовин з димових та вентиляційних труб» коксового заводу. Керівництво підприємства оштрафували на 272 гривні.

«Це дійсно замалий штраф, але, на жаль, санкція статті 78 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає саме такі мізерні штрафи за здійснення суб’єктами господарської діяльності викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу», — прокоментував голова Держекоінспекції.

comments powered by HyperComments