Сотні психотропних пігулок для «власного» лікування - слобожанські митники виявили порушника митних правил

Понеділок, 28 вересня 2020, 10:35
Напередодні на митному пості «Гоптівка» Слобожанської митниці виявлено громадянина, який переміщував через митний кордон 200 пігулок «Феназепама».
Сотні психотропних пігулок для «власного» лікування - слобожанські митники виявили порушника митних правил

Чоловік прямував пішки в напрямку руху з РФ до України, і під час усного декларування заявив, що не має товарів, переміщення яких через державний кордон України обмежено або заборонено.

Але під час проведення митного огляду дорожньої сумки громадянина,  у боковому відділені було виявлено  4 упаковки по 50 пігулок «Феназепам 1 мг».  Будь-яких дозвільних документів для переміщення через митний кордон України пігулок, чоловік не надав.

Згідно постанови КМУ від 06.05.2000 р. № 770 “ Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, вказані пігулки віднесені до психотропних речовин, обіг яких обмежено і стосовно яких допускаються виключення  деяких заходів контролю.

Таким чином, громадянин України не заявив за встановленою формою достовірних відомостей про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню.  Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ст. 472 МКУ.

 

comments powered by HyperComments