Мільярд на ремонт доріг Харківщини. Куди пішли кошти?

Середа, 30 вересня 2020, 10:38
Півроку тому уряд анонсував "Велике будівництво" — масштабну програму розбудови інфраструктури, зокрема — дорожньої мережі. На офіційній сторінці проєкту зазначено: в планах — будівництво та відновлення 6,5 тис. км доріг по всій країні.
Мільярд на ремонт доріг Харківщини. Куди пішли кошти?

Провівши дослідження, аналітики громадської організації "Антикорупційний Штаб" виявили, що за останні 6 місяців на ремонт доріг на Харківщині було витрачено 956 млрд грн.

З цієї суми 899 млн витратив Укравтодор і ще 57 млн — підприємство “Дороги Харківщини” Харківської ОДА.

Цьогорічна сума витрат більш ніж у два рази перевищує суму, витрачену на ремонти за аналогічний період у 2019 році — 362 млн гривень. Проте минулого року основним замовником робіт — на 244 млн грн — була область.

Цього року найдорожчим в області став поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Р-78 Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка на який Укравтодор витратив 300 млн.

Загалом, 718 млн (79% усіх коштів) витрачено саме на поточні середні ремонти, тоді як на капітальні — лише 238 млн (21%). Це свідчить про те, що у дорожній сфері досі переважає короткострокове планування.

Найбільшим підрядником Харківської області стало ТОВ "СЛАВДОРСТРОЙ", яке власне і виграло найбільший тендер. При цьому, минулого року воно займало лише 10 місце в рейтингу підрядників. 

Перевірити ремонти вашої області, міста чи вулиці ви можете на “Карті ремонтів”. Це безкоштовний онлайн інструмент, який в автоматичному режимі відображає всі тендери щодо ремонтів, організовані державними чи комунальними структурами. Функціонал “Карти” дозволяє користувачу залишити скаргу на неякісний ремонт.

Додатково: 

Антикорупційний штаб – громадська організація, створена у 2014 році. ГО “Антикорупційний штаб” розробляє цифрові інструменти, які підвищують спроможність громадян контролювати прозорість та ефективність роботи органів місцевої влади. Метою Антикорупційного штабу є запобігання і протидія корупції, а також зменшення толерантності до корупції серед населення. 
Додаткова інформація за телефоном +38(073)500-50-22 або на e-mail: shtab.net@gmail.com.

 

comments powered by HyperComments