Юристи Слобожанської митниці Держмитслужби з початку року виграли 50 судових справ

Середа, 30 вересня 2020, 15:43
Обгрунтована правова позиція, ретельна робота та надання належних доказів дозволяє митним юристам Слобожанської митниці Держмитслужби відстоювати інтереси держави та переконувати в правомірності своїх рішень судові інстанції.
Юристи Слобожанської митниці Держмитслужби з початку року виграли 50 судових справ

Так, протягом січня – серпня 2020  розглянуто 179 справ, з яких на користь митниці ухвалено 50 судових рішень на суму можливих збитків 3,3  млн.гривень.

Непоодинокі також випадки скасувань апеляційними судами рішень судів першої інстанції, прийнятих не на користь митниці.

В якості прикладу можливо навести судові справи, предметом оскарження яких є постанови митниці у справах про порушення митних правил, передбачені частиною 3 статті 470 МКУ. А саме, про притягнення до відповідальності за перевищення строків транзитного перевезення транспортних засобів.

За результатами розгляду справ по суті, суди першої інстанції дійшли висновку про задоволення позовних вимог, посилаючись при цьому на порушення допущені посадовими особами митниці, в частині  неналежного повідомлення про розгляд справи про порушення митних правил та недотримання строків накладення адміністративного стягнення.

Проте, за результатами апеляційних проваджень, порушених за апеляційними скаргами  митниці, Другий апеляційний адміністративний суд  підтвердив правомірність дій посадових осіб в частині  притягнення  осіб до адміністративної відповідальності, та констатував відсутність порушених прав та інтересів осіб, які притягувались до адміністративної відповідальності.

Рішення судів першої інстанції скасовані, а вимоги позивачів залишено без задоволення.

Отже відповідач, як суб'єкт владних повноважень, довів правомірність прийнятих ним постанов про порушення митних правил.

comments powered by HyperComments