Слобожанські митники в аеропорту виявили любителя «подиміти» з 6 кг тютюну для куріння кальяну

Четвер, 1 жовтня 2020, 10:45
Подія трапилась в митному пункті пропуску “Міжнародний аеропорт “Харків” Слобожанської митниці Держмитслужби під час митного оформлення пасажирів одного з рейсів в міжнародному залі “Приліт”.
Слобожанські митники в аеропорту виявили любителя «подиміти» з 6 кг тютюну для куріння кальяну

Іноземний громадянин самостійно прийняв рішення про обрання формою проходження митного контролю  «зелений коридор». Але під час проведення митного контролю  за допомогою рентгенівської доглядової установки «RAPISСAN», в  багажу були виявлені предмети з ознаками таких, що обмежені для ввезення на митну територію України. А саме -  блоки та пачки тютюну для кальяну в асортименті загальною вагою понад 5,8 кг.

Згідно зі статтею 376 Митного кодексу України, дозволяється ввозити тютюнові вироби на митну територію України в ручній поклажі або супроводжуваному багажі без сплати митних платежів та без письмового декларування у таких кількостях із розрахунку на одну особу: 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів.

Таким чином, іноземний громадянин, який формою проходження митного контролю обрав зону «зелений коридор», порушив встановлений МКУ порядок проходження митного контролю в таких зонах. А саме, переміщуючи через митний кордон України предмети, заборонені або обмежені  законодавством нашої країни.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471  Митного кодексу України.

Безпосередні предмети порушення митних правил - тютюнові вироби,  вилучено відповідно до статті 511 МКУ  за протоколом про порушення митних правил.

comments powered by HyperComments