Харківщина увійшла у ТОП боржників «Укрзалізниці» за перевезення пільговиків

Четвер, 1 жовтня 2020, 16:29
Харківська область заборгувала «Укрзалізниці» більше 20 мільйонів гривень за перевезення пасажирів пільгових категорій.
Харківщина увійшла у ТОП боржників «Укрзалізниці» за перевезення пільговиків

Як повідомили у прес-службі «Укрзалізниці», з початку року на Харківщині «Укрзалізниця» за перевезення пільговиків отримала лише 9,8% компенсації від суми 25,8 млн грн.

Харківщину випереджають лише Київ та Чернівецька область. Четверте місце обіймає Львівська область, п’яте – Тернопільська.

Укрзалізниця наголошує, що часто в бюджетах районних рад і адміністрацій, а також міських рад та об’єднаних територіальних громад закладаються суми компенсацій, що не відповідають реальним витратам за надання цієї послуги. Таким чином місцеві влади позбавляють своїх мешканців можливості користуватися таким комфортним та безпечним видом транспорту, як приміські залізничні перевезення.

Тож залізничники звертаються до органів державної влади та місцевого самоврядування з проханням при формуванні бюджетів на 2021 рік уважно поставитися до планування коштів, що призначені для відшкодування за перевезення пасажирів пільгових категорій. Також Укрзалізниця готова до діалогу з місцевими адміністраціями щодо часткової компенсації витрат компанії за пільгові перевезення за рахунок зменшення податку за користування землею.

 

comments powered by HyperComments