На Харківщині за добу пожежі знищили близько 18 гектарів природних екосистем

П'ятниця, 2 жовтня 2020, 10:34
На території Харківської області 02 жовтня відмічалася надзвичайно складна оперативна обстановка з пожежами в природних екосистемах. Впродовж доби виникло 48 загоряння на площі близько 18,5 гектарів.
На Харківщині за добу пожежі знищили близько 18 гектарів природних екосистем

Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Найбільш резонансні пожежі:

- О 01:02 в м. Вовчанськ трапилась загоряння за межами лісного господарства. Горіла хвойна підстилка на площі 1 га. Працювали 5 автоцистерн ДСНС та 3 автоцистерн лісгоспу. О 04:38 пожежу локалізовано;

- О 21:06 в м. Борова, вул. Східна, на відкритій території горіла трава на площі понад 1,8 га. На місці пожежі працювало 1 відділення ДСНС. О 22:50 пожежу вдалось ліквідувати.

- О 12:50 в Куп`янському районі, с. Колесниківка, за межами Куп`янського лісгоспу на відкритій території горіла трава, очерет на площі 5 га та хвойна та листяна підстилка на площі 4 га. На місці пожежі працювало 3 відділення ДСНС. О 23:40 пожежу вдалось ліквідувати.

Чи не єдиною причиною виникнення вчорашніх пожеж на відкритих територіях є людський фактор.

Як бачимо, попередження рятувальників справджуються, а легковажне ставлення до їхніх порад призводить до катастрофічних наслідків.

Тож, зважаючи на загрозу виникнення загорянь під час підвищення температурних показників, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

 Категорично забороняється:

• створювати смітники та спалювати відходи;

• розводити багаття у лісі та лісопосадках;

• палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

• залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

• спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;

• дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

 

 

comments powered by HyperComments