У Харкові активісти вимагатимуть впровадити гнучкі тарифи в електротранспорті

Середа, 7 жовтня 2020, 14:26
8 жовтня о 12.00 біля адміністрації КП “Харківський метрополітен” активісти ХАЦ презентують три моделі динамічного (гнучкого) тарифу для комунального транспорту міста.
У Харкові активісти вимагатимуть впровадити гнучкі тарифи в електротранспорті

Як нагадують в «Харківському антикоупційному центрі», виконавчий комітет Харківської міськради, своїми рішеннями ще від 20.02.2019р. №87 і №88 та від 22.05.2019 року №348 і №349, крім підвищення тарифів за проїзд, зобов’язав КП Харківський метрополітен, а також трамвайні та тролейбусні депо Харкова розробити пропозиції щодо встановлення у міському електротранспорті динамічних тарифів з урахуванням пільг для пасажирів.

Як діють динамічні тарифи у інших містах? Наприклад, якщо пасажир одразу поповнює картку на велику суму, то має отримувати знижку на разову поїздку. Принаймні така модель оплати проїзду працює у Києві та Празі. Є варіанти проїзних безлімітних квитків з кінцевим терміном дії, отримання знижки на вартість другого квитка при пересадці протягом певного часу, тощо.

«Але жодних пропозицій ми не почули.

Тож Харківський антикорупційний центр вирішив допомогти керівництву метрополітену та трамвайно-тролейбусних депо у розробці моделей динамічного тарифу та звернулися до Івана Фурлета, який є членом робочої групи по впровадженню електронного квитка при Міністерстві інфраструктури України. Він розробляв та впроваджував електронний квиток та диференційовані тарифи у місті Житомирі.
Іван проаналізував тарифні моделі 5 українських міст, де впроваджено е-квиток, та запропонував для Харкова 3 можливих моделі тарифу. Вони дозволять встановити більш справедливу вартість проїзду для харків’ян та зробити роботу транспортної системи більш комфортною та прозорою.

Моделі цих тарифів ми презентуємо біля адміністрації КП Харківський метрополітен (вул.Різдвяна, 29), а потім передамо свої пропозиції до трамвайно-тролейбусних депо та Харківської міської ради. У презентації візьмуть участь економіст ХАЦ Євген Лісічкін, експерт з міської інфраструктури ХАЦ Владислав Кулик. Через важку ситуацію з COVID-19, розробник моделей Іван Фурлет не зможе долучитися до презентації особисто, але розповість про розроблені моделі на відео», - йдеться у повідомленні.

comments powered by HyperComments