На Харківщині за добу вигоріло 120 гектарів сухостою (ФОТО, ВІДЕО)

Середа, 7 жовтня 2020, 15:32
06 жовтня на території Харківщини трапилась 81 пожежа сухої рослинності у природних екосистемах. Ці пожежі завдали шкоди як природі, так і людському майну.
На Харківщині за добу вигоріло 120 гектарів сухостою (ФОТО, ВІДЕО)

Вогнем знищено біля 120 га сухої рослинності, 1 га молодого соснового лісу, а також 2 приватних сараї та 9 покинутих забудов, повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Одна з найбільших пожеж трапилась близько 14:00 біля села Симонівка Вовчанського району Харківщини. Там горіла суха трава, вогонь від якої перекинувся на лісовий хвойний масив, де знищив 1 га соснового молодняка. Лише завдяки самовідданій роботі 12 бригад рятувальників вдалось не допустити поширення пожежі на більшу площу лісового масиву. З цією пожежею боролися майже 4 години.

У селі Смородьківка Куп’янського району горіло понад 9 га сухостоїв. Вогонь перекинувся на 5 покинутих будівель та знищив їх на загальній площі 750 кв.м. Рятувальники 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини гасили пожежу від 14:45 до 22:00.

Також 07 жовтня о 08:30 рятувальникам 48-ї Державної пожежно-рятувальної частини вдалось локалізувати пожежу на звалищі твердих побутових відходів у м. Люботин, котра вирує там ще з 05 жовтня.

Рятувальники нагадують, що легковажне ставлення до пожежної безпеки, примножене на небезпечні для екосистем погодні умови, у більшості випадків може призвести до катастрофічних наслідків, зокрема, й загибелі людей. А те, що основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор – можна легко підтвердити вражаючими статистичними показниками.

Тож, зважаючи на загрозу виникнення загорянь під час сухої та вітряної погоди, ГУ ДСНС України у Харківській області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

 

comments powered by HyperComments