Харківська міська ТВК з другої спроби зареєструвала список місцевої організації партії «Сила і Честь»

Середа, 7 жовтня 2020, 17:19
5 жовтня Харківська міська територіальна виборча комісія з другої спроби зареєструвала список кандидатів у депутати до міської ради Харківській регіональній організації партії «Сила і честь». Про це повідомляють представники ОПОРИ, які були присутні на засіданні.
Харківська міська ТВК з другої спроби зареєструвала список місцевої організації партії «Сила і Честь»

Раніше ОПОРА писала, що міська ТВК відмовила у реєстрації списку кандидатів у депутати цієї політичної сили.

Зокрема, через те, що за даними журналу реєстрації документи до ТВК представники партії привезли вже 25 вересня в 00:03. Тобто, коли вже сплив термін подачі документів. Адже подача документів для реєстрації завершується за 30 днів до дня голосування. Останнім днем для подання пакету документів було 24 вересня.

Крім того, за словами голови ТВК були й інші «огріхи» в документах. Після відмови представники партії «Сила і честь» звернулися до суду. Вони казали, що документи в порядку й привезли вони їх ще 24 вересня, про що є довідка № 34 від 24.09.2020 (вих. № 190) про прийняття документів за переліком.

Суд встановив, що подання документів з порушенням термінів є підставою для не розгляду, а не для відмови у реєстрації. Що стосується інших огріхів, наприклад, відсутності належного повідомлення про проведення конференції, то це не є підставою для відмови, якщо всі інші документи підготовлені згідно з законом.

Тож суд вирішив скасувати постанову ТВК про відмову у реєстрації партії «Сила і Честь» і зобов’язати ТВК розглянути їх документи ще раз.

«Зобов`язати Харківську міську територіальну виборчу комісію Харківського району Харківської області повторно розглянути документи, подані 24.09.2020 (зареєстровані 25.09.2020) Харківською обласною організацією політичної партії "Сила і Честь" для реєстрації кандидатів у депутати Харківської міської ради Харківського району Харківської області на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, включених до єдиного та територіального (их) виборчих списків кандидатів у депутати від Харківської обласної організації Політичної партії «Сила і Честь», сформованих та затверджених на Конференції Харківської обласної організації політичної партії « Сила і честь», що відбулася 17.09.2020 року», - йшлось у рішенні суду.

2 жовтня ТВК повторно розглянула документи місцевої організації партії «Сила і Честь» і дала добу на усунення недоліків.

Після усунення недоліків 5 жовтня ТВК проголосувало за реєстрацію кандидатів у депутати Харківської міської ради представників партії «Сила і Честь», які включені у єдиний і територіальні виборчі списки.

comments powered by HyperComments