Зламували електронну пошту і соцмережі: трьом особам повідомлено про підозру (ФОТО)

П'ятниця, 9 жовтня 2020, 13:19
Досудовим розслідуванням встановлено, що троє осіб, маючи спеціальні знання та досвід обходу принципів інформаційної безпеки, займались зламом електронних поштових скриньок та акаунтів соціальних мереж громадян.
Зламували електронну пошту і соцмережі: трьом особам повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом особам за фактом несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем, комп'ютерних мереж організованою групою осіб (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 361 КК України), повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Спільно зі співробітниками СУ ГУНП в Харківській області та  працівниками УПК в Харківській області ДКП НПУ за місцем мешкання та роботи фігурантів у м. Харкові та м. Києві проведено 17 обшуків. Виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, жорсткі диски, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки та інші докази протиправної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

comments powered by HyperComments