Минулого тижня на Харківщині рятівники відреагували більше ніж на 800 викликів

Понеділок, 12 жовтня 2020, 10:25
Впродовж тижня, з 5 по 12 жовтня підрозділи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області цілодобово несли бойове чергування та оперативно реагували на надзвичайні події, пожежі, інші виклики.
Минулого тижня на Харківщині рятівники відреагували більше ніж на 800 викликів

Протягом зазначеного періоду рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 847 разів виїжджали за сигналом «Тривога». З них 680 виїздів на ліквідацію пожеж та загорянь. Крім того, 23 рази рятувальники виїздили для надання допомоги населенню та на дорожньо-транспортні пригоди, 20 – на знешкодження вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, 2 – на чергування, 122 – інші виїзди.

Внаслідок пожеж 3 людей загинуло та 3 зазнали травм. Оперативними діями рятувальників вдалось врятувати життя 4 чоловік та евакуювати з небезпечних зон 68 осіб, з них 8 дітей.

Піротехніки Харківського гарнізону ДСНС здійснили 20 виїздів на розмінування застарілих боєприпасів часів Другої світової війни. Всього було виявлено та знешкоджено 113 боєприпасів, серед яких: 16 артснарядів, 88 мінометних мін, 7 гранат та 2 авіабомби.

Головне управління ДСНС України у Харківській області звертається до громадян: завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

- не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

- слідкуйте за станом та справністю електромережі;

- у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

- не паліть у ліжку;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

- подбайте про справність печей та обігрівальних приладів.

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

 

comments powered by HyperComments