Непрямий підкуп виборців: На Харківщині кандидат в міські голови організував проведення безкоштовних тестів на Covid-19

Понеділок, 12 жовтня 2020, 17:31
Кандидат на посаду Дергачівського міського голови Костянтин Жидков організував проведення безкоштовних ІФА-тестів на коронавірус. Представники ОПОРИ написали заяву до поліції.
Непрямий підкуп виборців: На Харківщині кандидат в міські голови організував проведення безкоштовних тестів на Covid-19

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА

В соціальній мережі Фейсбук на сторінці директора КНП «Дергачівська центральна районна лікарня, кандидата в депутати Дергачівської міської ради від партії «Слуга народу» Дмитра Дончака розміщені оголошення: «За ініціативи та підтримки кандидата на посаду Дергачівського міського голови Жидкова Костянтина Сергійовича проводяться аналіз крові (ІФА-тест на коронавірус).

В оголошеннях написано, що тести будуть робити в місті Дергачі, селі Цупівка, селищах Прудянка та Слатине.

На розміщених в мережі світлинах зображені люди, які здають кров для проведення ІФА тест на коронавірус в спеціально обладнаному мініавтобусі, на якому розміщені наліпки з написом «Слуга народу», виконані в кольорах партії.

Окрім цього, на світлинах розміщених на Фейсбук сторінці «Ирина Позднякова» 7 жовтня 2020 року в селі Прудянка був зображений Костянтин Жидков на фоні агітаційного напису «Об’єднана громада – єдина команда. За Жидкова» на автобусі біля якого брали кров на аналіз.

Також Жидков в своєму коментарі до допису голови Дергачівської РДА Володимира Усова в мережі Фейсбук заявив, що оплачує тести зі своїх заощаджень і опублікував квитанцію.     

Представники ОПОРИ звернулися до поліції для перевірки зазначених фактів щодо наявності в них ознак непрямого підкупу виборців.

Крім того, представник ОПОРИ звернувся за коментарем до самого Костянтина Жидкова, але як тільки він дослухав питання, то поклав слухавку мовчки і більше на дзвінки не відповідав.

comments powered by HyperComments