Слобожанські митники завадили спробі контрабанди півкілограма забороненої речовини

Субота, 17 жовтня 2020, 09:44
В зоні митного контролю пункту пропуску “Гоптівка” під час митно-прикордонного огляду, спільно з працівниками СБУ в Харківській області, в багажному відділенні авто виявлено сумку з поліетиленовими згортками різного кольору з невідомою речовиною.
Слобожанські митники  завадили спробі контрабанди півкілограма забороненої речовини

Легковий автомобіль  з пасажирами рухався в напрямку з України до РФ. При проведенні усного декларування пасажири автомобілю, заявили про відсутність  зброї, боєприпасів, вибухових речовин, наркотичних речовин, що заборонені (обмежені) до переміщення через митний кордон України або підлягають обов’язковому декларуванню.

Але службовий собака Слобожанської митниці Держмитслужби Ів Сен Лоран, натренований  на пошук наркотичних речовин,  спрацював на сумку одного з пасажирів, яка знаходилася у багажному відділенні.   В ході проведення огляду речей вказаного громадянина із залученням службових собак митниці та ДПСУ, під особистими речами на дні сумки, під тканевою підкладкою було виявлено загорнуту у прозору поліетиленову плівку саморобну картонну упаковку. В цій картонній упаковці знаходилися поліетиленові згортки різного кольору з невідомою речовиною приблизною вагою 521,8 грам. Зі слів чоловіка дану сумку він взяв з собою на прохання третьої особи.

 Таким чином, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю з використанням способу, що утруднює виявлення таких товарів.   Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого  частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

comments powered by HyperComments