У Харкові за бюджетні кошти провели студентський бал-маскарад з ознаками політичної реклами – Опора

Понеділок, 19 жовтня 2020, 10:12
16 жовтня в Харкові провели студентський бал-маскарад, учасники якого фотографувалися на фоні агітаційного банеру партії «Блок Кернеса – Успішний Харків».
У Харкові за бюджетні кошти провели студентський бал-маскарад з ознаками політичної реклами – Опора

ОПОРА встановила, що гроші на проведення заходу виділялися з міського бюджету.

На сайті Харківської міськради, є новина про проведення студентського балу-маскараду. В новині сказано, що учасників балу-маскараду привітав перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. Він також є кандидатом в депутати Харківської міської ради та кандидатом в депутати Харківської обласної ради від місцевої організації партії «Блок Кернеса – Успішний Харків».

У фотозвіті, який викладений на сайті мерії, є фотографії з символікою партії. Учасники та чиновники Харківської міськради фотографуються на фоні агітаційного банеру з написом «Успішний Харків» та логотипом партії. Серед чиновників – заступник міського голови Костянтин Лобойченко та директор у справах сім`ї, молоді та спорту Харківської міськради Олексій Чубаров.

Саме цей Департамент наприкінці вересня уклав угоду з ФОП Тимченко Неоніла Іванівна на послуги з організації та проведення Студентського балу вартістю 195 тис. грн.

У договорі вказано, що мова йде саме про організацію івенту, який проходитиме 16 жовтня у готелі Kharkiv Palace. Зокрема, 28 тис. грн. витратили на створення фотозони і ще 12 тис. грн. на послуги фотографа.

Крім того, ще одну угоду вартістю 44 тис. грн. Департамент уклав напряму з ТОВ «Харків Палас» на використання балруму 16 жовтня.

Тож ОПОРА намагалася взяти коментар у директора Департаменту справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрія Сидоренка щодо використання агітації під час проведення заходу за бюджетні кошти. Однак він поклав слухавку відразу як почув питання.

Після чого, фото з елементами агітації видалили з сайту міськради, але їх можна знайти у кеші Google.

Раніше у Харкові представники ОПОРИ написали заяву до поліції через ймовірний підкуп виборців кандидатом у депутати Харківської міськради від місцевого осередку партії «Блок Кернеса – Успішний Харків» Ігорем Тереховим, який під час заходу подарував футбольний м’яч.

comments powered by HyperComments