Час віддавати борги прийшов: Черняк розповів, як Харків може лишитися без парка Горького чи метро

Понеділок, 19 жовтня 2020, 16:37
«Промінвестбанк» звернувся до суду із позовом до Парку Горького та Харківського метрополітену. Мова йде про повернення коштів за договором кредиту, який Харків у свій час отримав для реконструкції Парку Горького.
Час віддавати борги прийшов: Черняк розповів, як Харків може лишитися без парка Горького чи метро

Як пише на своїй сторінці у Фейсбуці депутат Харківської міськради, кандидат на посаду міського голова Ігор Черняк, майновим поручителем за цим кредитом став Харківський метрополітен.

У банківську заставу було також передано приміщення міськвиконкому, Палац Спорту та декілька колишніх дитячих садочків. Останні 8 років Парк Горького платив переважно лише відсотки по кредиту.

«Як депутат міськради, я кожного року піднімав питання про необхідність погашення суми основного боргу, проте Кернес і Ко діяли за принципом «після нас хоч потоп». І от, схоже, що час віддавати борги - прийшов. 6,5 мільйонів євро та 52 мільйони гривень - такою є сума заявлених банком вимог. А що якщо не віддамо??? Тоді в межах процедур примусового стягнення банк може задовольнити свої вимоги за рахунок майна - майна Парку Горького та Харківського метрополітену!» - пише він.

На думку Черняка, ця судова справа по кредиту на Парк Горького - це лише перша ластівка. Адже, насправді, зворотною стороною красивих фонтанів та крутих атракціонів є мільярдні борги, сотні кредитів та десятки об‘єктів майна у заставі.

«І коли всі вимоги кредиторів будуть пред‘явлені, то з‘ясується, що останні 10 років Харків вели до успіху, а привели до банкрутства! Чи не час змінити щось в управлінні містом? Чи будемо чекати, поки за борги заберуть усе???», - пише депутат.

comments powered by HyperComments