Світлична: Будівництво онкоцентру в 2020 році повністю зірвано

Середа, 21 жовтня 2020, 13:49
У Харкові цього року так і не продовжили будівництво нового онкологічного центру.
Світлична: Будівництво онкоцентру в 2020 році повністю зірвано

Про це народний депутат України Юлія Світлична написала на своїй сторінці в Facebook.

Вона нагадала, що пропонувала повернути зняте фінансування в розмірі 274 млн грн, однак, все одно виділили всього 100 млн грн.

 "У вересні було багато розмов і обіцянок від представників влади продовжити будівництво нового онкологічного центру в Харкові. Всі жителі нашого рідного міста це прекрасно пам'ятають. Разом з людьми ми тоді вимагали відновити повноцінні будівельні роботи, які були зупинені на початку 2020 року. Мною до Верховної Ради було подано пропозицію повернути зняте фінансування з Державного бюджету в повному обсязі - 274 млн грн. Саме ця сума була необхідна в цьому році для динамічного будівництва і дотримання всіх затверджених термінів. Замість цього було виділено всього лише 100 млн грн. Це, звичайно, краще, ніж нічого, але стало очевидним, що будувати швидко не планують, а швидше за все - просто "замилюють" людям очі перед виборами. На жаль, так і сталося. Причому, в гіршому варіанті", - пише Світлична.

Нардеп додає, що навіть обіцяну суму, яка майже в три рази менше, так і не перевели до обласного бюджету Харківського регіону. Більш того, є ще два нюанси - ці гроші на наступний рік обнулятиметься і будівництво онкоцентру потрібно виставляти на міжнародний тендер, термін якого всього 60 днів.

"На сьогодні 100 млн грн так і не надійшли до обласного бюджету! Ні копійки! Необхідної постанови Кабінету Міністрів досі немає. На сесії обласної ради питання цієї субвенції з держбюджету обласна адміністрація навіть не підіймала. Порядок використання даних фінансових коштів відсутня, так само як і відповідні експертизи, необхідні для виконання будівельних робіт. Без вищевказаних рішень і дій не може бути оголошений навіть тендер. А він повинен бути міжнародним, термін його проведення - 60 днів. Таким чином, зрозуміло, що виділені парламентом 100 млн грн використані в цьому році не будуть. До того ж ці кошти - не перехідні на наступний рік, і будуть обнулені в державному бюджеті як незапитані", - зазначає Світлична.

comments powered by HyperComments