Поліція Харкова відкрила кримінальне провадження за фактом недостачі виборчих бюлетенів

Четвер, 22 жовтня 2020, 14:19
Заява про відсутність 6 тисяч бюлетенів надійшла до поліції 20 жовтня від заступника голови однієї з політичних партій. Встановлено, що того ж дня бюлетені були додатково виготовлені і передані до Слобідської районної ТВК.
Поліція Харкова відкрила кримінальне провадження за фактом недостачі виборчих бюлетенів

Попередньо встановлено, що міською територіальною виборчою комісією для друку виборчих бюлетенів з виборів Харківського міського голови та депутатів Харківської міськради обрано книжкову фабрику, з якою було укладено договір, повідомили у відділу комунікації поліції Харківської області.

При передачі надрукованих бюлетенів виявилася їх недостача.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше одного разу, викрадення, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 2 років позбавлення волі.

За словами заступника начальника - начальника слідчого відділу Слобідського відділу поліції  Тетяни Проуторової, в ході проведення досудового розслідування встановлено, що відсутні 6 тисяч бюлетенів того ж дня були додатково отримані Слобідською районною територіальною виборчою комісією.

- Як пояснили представники книжкової фабрики, нестача бюлетенів виникла через збій в роботі обладнання. На даний час недостатня кількість бюлетенів виготовлена додатково і передана до територіальної виборчої комісії, - розповіла Тетяна Проуторова.

Досудове розслідування триває. Проводиться перевірка усіх обставин.

comments powered by HyperComments