Схованка в хурмі та валіза із пігулками — слобожанські митники протидіють порушенням митних правил

Вівторок, 27 жовтня 2020, 10:03
Відразу декілька випадків порушення митного законодавства на митному пості “Гоптівка” Слобожанської митниці Держмитслужби.
Схованка в хурмі та валіза із  пігулками —  слобожанські митники протидіють порушенням митних правил

Так, у першому випадку, цікаву схованку виявили в автомобілі-тягачі з напівпричепом, водій якої переміщував вантаж «Хурма свіжа» з однієї з південних республік  до України.  Під час митного огляду, на конструктивну порожнину за переднім реєстраційним номером тягача, спрацював службовий собака. В схованці було виявлено поліетиленовий згорток чорного кольору з  речовиною рослинного походження темно-зеленого кольору вагою 2,61 грам. 

Таким чином, водій вантажної фури з хурмою вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.  Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного Кодексу України.

У другому випадку, митники виявили у дорожній валізі під особистими речами “старанно” приховані 5 упаковок з пігулками «Феназепам 1 мг», усього 250 пігулок.

Переміщувала їх громадянка РФ, яка смугою руху “піша хода” переміщувалася  в напрямку руху з Російської Федерації до України.  Жінка перед початком митного огляду заявила про відсутність товарів, заборонених або обмежених до переміщення через митний кордон України. Будь-яких дозвільних документів для переміщення  пігулок громадянка РФ не надала.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 06 травня 2000 року № 770 «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів», феназепам віднесено до Таблиці ІІІ, Списку 2 «Психотропні речовини, обіг яких обмежено і стосовно яких допускаються виключення деяких заходів контролю». Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 472 Митного Кодексу України.

 

comments powered by HyperComments