З початку року на Харківщині внаслідок пожеж загинуло 95 осіб

Неділя, 1 листопада 2020, 10:12
З початку року на Харківщині виникло 8390 пожеж, що не лише завдали матеріальних збитків на суму понад 57 млн. грн., але й забрали життя 95 осіб, зокрема 1 дитини. Лише за цей тиждень на пожежах виявлено тіла 4 загиблих.
З початку року на Харківщині внаслідок пожеж загинуло 95 осіб

Восени, як правило, із пониженням температури навколишнього середовища суттєво збільшується кількість пожеж у житловому секторі, повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області.

Зазвичай, основними причинами виникнення займань і, як наслідок, загибелі людей є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки.

А з настанням опалювального сезону пожежі в житловому секторі найчастіше виникають внаслідок необережного поводження з пічним опаленням, через несправні побутові прилади та перенавантаження електромережі.

Тож, Служба порятунку закликає громадян завжди дотримуватися простих правил безпеки у побуті для того, щоб не стати частиною невтішної статистики, зокрема:

не паліть у ліжку;

слідкуйте за станом та справністю електромережі;

у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

перевіряйте справність печей та димарів перед експлуатацією;

не розводьте вогонь у печах з тріщинками і забитими димарями;

не варто розміщувати поруч з піччю легкозаймисті та горючі речовини, або використовувати їх для розпалу печі, сушити одяг за допомогою печі;

важливо мати облаштований металевий килимок біля дверцят печі;

при виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

 

 

comments powered by HyperComments